Asszooony !


Asszooony !!! – népmese

A világ mesekincsének java részét azok a mesék alkotják, amelyek a férfi-nő kapcsolatról mondanak el nagyon lényeges, fontos üzeneteket. Felismerni és megszeretni  a másikat,aki egyszerre ugyanolyan mint mi, mégis annyira más, tisztelni a másik másságát nehéz feladat.  A mesék eltűnt korok bölcsességével megmutatják nekünk , hogy mindezt lehet jól is csinálni , noha ez még a mesehősöknek sem könnyű. A mesehős nem más, mint mintaadó személy, aki megmutatja nekünk a nehéz helyzetekből kivezető utat, a mesemotívumok pedig olyan képi szimbólumok, amelyek megdöbbentő erővel nyitnak meg előttünk addig ismeretlen, elgondolni sem mert lehetőségeket.
Egy  magyar népmese  -Buták versenye segítségével rendkívül humoros megközelítésben mutatjuk be a férfi és nő közti állandó konfliktust, lélekfrissítő képet tárva a nézők elé, amelyek nemcsak a másik megértéséhez és elfogadásához segítik hozzá a nőt vagy férfit, hanem kapcsolatuk szebbé, jobbá tételéhez is, vagyis végső  soron a szerelem győzelméhez. Ennek első lépése, hogy a férfi megértse és elfogadja a nőt, a nő pedig értse és fogadja el a férfit. Még a mesék sem állítják, hogy ez könnyen megvalósítható!
Díszletes , kosztümös, zenés, táncos, interaktív előadás, mely kicsiknek vidámságot és jó kedvet csinál, nagyoknak pedig gyógyírként is szolgál : utat találni a másikhoz.

Előadják: Kiss Szilvia, Gál Tamás( Jászai Mari díjas), Mester László
Látvány: Őry Katalin Rozália (Magyarország)
Zene:  Gál Tamás ( Jászai Mari díjas), Bodonyi András
Előadás időtartama:  70-75 perc
Korhatár: 3-200 év

Recenzió:

„ Felvidéki lévén régóta kísérem figyelemmel Gál Tamás munkásságát. A Villon-estektől kezdve a komolyabb előadásokon át egészen a legkisebbeknek szóló színdarabokig igyekeztem képben lenni, átélni, amit az ő különleges társulatai nyújtanak. Október 26-án a budapesti Marczibányi Téri Művelődési Központban pedig egy bájos, interaktív mesefolyam részese lehettem. A Csallóközi Vándorok, nevükhöz híven, Magyarország és a szomszédos országok magyarlakta településeit járják, hogy szórakoztatva tanítsanak, megosszanak egy-egy szeletet különböző népek meséiből. Asszony! című előadásuk a Tél, a Buták versenye és egy harmadik, nyúlfarkni történetből áll. Ami ezt a három mesét összeköti, hogy megpróbálnak utat találni férfi és nő közt, miközben megmutatják, hogy minden különbség ellenére, több a közös bennük, mint hinnénk.

Gál Tamás és Kiss Szilvia párosának játékát Bodonyi András, a társulat egyszemélyes zenekara teszi még élvezetesebbé. Így lesz ez egy tájszólásban, népi humorban és csengő-bongó zenében gazdag előadás, amely igyekszik bevonni a közönséget is, amennyire csak lehet. A nézők pedig örömmel vesznek részt a mókában. Jönnek-mennek, piacra sétálnak, üzenetet kézbesítenek, zenélnek nagy beleéléssel. A Felvidékről jött vándorok így találják meg azt a közös hangot, amrely nemcsak nőt és férfit hoz közelebb egymáshoz, hanem színházat és nézőt, kicsit és nagyot egyaránt.”